Exclusieve paraplu met muurschildering Sint-Martinuskerk

Op 12 december 2022, over deze onderwerpen: Erfgoed, Toerisme

Vanaf vandaag kan je exclusieve paraplu’s en leuke hebbedingetjes kopen met de Aalsterse Sint-Martinuskerk als centrale thema. Volgens ingewijden hét ideale kerstcadeau voor de volbloed-Aalstenaar, maar ook voor toeristen is het een leuk souvenir.

 

Karim Van Overmeire (N-VA), schepen van Erfgoed: “Voor de restauratie van de Sint-Martinuskerk krijgen we subsidies van de Vlaamse Regering. Een van de voorwaarden daarbij is dat we het publiek bij de restauratie betrekken. We organiseerden al rondleidingen, lezingen, Iedereen Rubens en Rubens Rondom en nu dus ook een collectie aan nuttige voorwerpen die we voorzien van een link met de kerk.”

 

Het gaat om een in linnen gebonden notitieblok met daarin ook afbeeldingen van kunstwerken uit de kerk (15 EUR), een set postkaarten met afbeeldingen van de sacramentstoren, het Rubensaltaar, de preekstoel, de musicerende engelen en het Mariabeeld met glasraam (5 EUR). “Het pronkstuk van de collectie is de paraplu (30 EUR)”, gaat schepen Van Overmeire verder. “Het is een stijlvolle, zwarte stadsparaplu, die aan de binnenzijde bedrukt is met details uit de kleurrijke plafondschildering van de musicerende engelen. ”

 

“De paraplu’s en postkaarten zijn vanaf vandaag te koop in het Toeristisch Infokantoor aan de Hopmarkt”, vult Caroline De Meerleer (N-VA), schepen van Toerisme, aan. “Omwille van de exclusiviteit werd er maar een beperkt aantal paraplu’s gemaakt. Wie hem dus als cadeau onder de kerstboom wil leggen, moet er snel bij zijn.”

 

Het elegante notitieboekje wordt verwacht in de loop van januari. Alle gadgets dienen aan de balie afgehaald en betaald te worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is