En de eerste RETRO-kampioen is .... Dirk Roelandt

Op 19 februari 2021, over deze onderwerpen: Senioren

Vier weken lang streden tot 150 deelnemers naar de titel van RETRO-kampioen, een online quiz op initiatief van het team Senioren. “We kunnen terugblikken op een eerste succesvolle editie van de Retro-quiz. Deze COVID-veilige manier van vrijetijdsbesteding viel duidelijk in de smaak bij de Aalsterse senioren,” laat de bevoegde schepen Caroline De Meerleer (N-VA) weten.
De voorbije maand werden elke week 25 vragen losgelaten op de quizzers. Per week werd een weekwinnaar beloond. De nummer 3 van het eindklassement is Johan De Clerck geworden. Plaats 2 ging naar George Baeyens. De uiteindelijke eindwinnaar en dus de eerste Retro-kampioen is Dirk Roelandt, die we vroegen om een reactie: “Ik vind deze Retroquiz een prachtig initiatief van de stad Aalst en ook een manier om onze stad nog beter te leren kennen! Ik zal met plezier in onze "charmantste stad" komen winkelen en de waardebon nuttigen. Er valt een mooi bedrag te spenderen, gelukkig weet mijn vrouw daar wel raad mee.”
Na de bekendmaking van de winnaars heeft het team Senioren een evaluatie gemaakt. De bevraging bij de deelnemers leverde heel wat positieve reacties op. Vooral het spelenderwijs beter leren kennen van Aalst hebben de deelnemers sterk geapprecieerd. Aan een aantal kinderziektes die het digitaal quizzen met zich heeft meegebracht, zal worden gewerkt. En zoals bij elke quiz is wat voor sommige deelnemers te makkelijk is, voor anderen te moeilijk. “In deze bijzondere tijden hebben we noodgedwongen ons aanbod aan vrijetijdsactiviteiten moeten aanpassen. Geen groepsuitstappen, concerten of theatervoorstellingen meer in de agenda. De reacties van de deelnemers gaven aan dat de digitale Retro-quiz wekelijks toch een leuk verzetje gaf,” zegt schepen van Senioren De Meerleer.
Met de resultaten van de bevraging bij de deelnemers alsook de eigen evaluatie gaat het team nu aan de slag in functie van een volgende editie. 90% heeft te kennen gegeven daar nu al naar uit te kijken. “De honger naar het beleven van leuke activiteiten is ook bij onze senioren groot. De huidige situatie laat voorlopig nog geen normalisering van het sociale leven toe, dus zoeken we voortdurend naar creatieve alternatieven. In dat

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is