Diervriendelijke eindejaarsfeesten

Op 28 december 2022, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn

Het eindejaar is ingezet, dus is het belangrijk om nog snel de nodige voorbereidingen voor het laatste avondmaal van 2022 te treffen. En dan gaat het niet alleen over het aanschaffen van decoratiemateriaal of het kiezen van een feestelijk menu, maar ook over hoe ik ervoor zorg dat mijn huisdieren zich goed in hun vel voelen. “Binnen en buiten moeten de nodige voorzorgsmaatregelen worden getroffen zodat het ook voor onze dieren fijne eindejaarsfeesten worden. Als mens hebben we er een aanzienlijke hand in. Daarom wil ik erop aandringen om rekening te houden met de gevoelens en gevoeligheden van onze geliefde viervoeters”, zegt schepen van Dierenwelzijn Caroline De Meerleer (N-VA).

 

“Er zijn een aantal elementen binnen- en buitenshuis die de gezondheid of het welzijn van dieren in gevaar kunnen brengen. Daarom doe ik deze oproep om geen vuurwerk af te steken. Luide knallen en lichtflitsen kunnen paniek veroorzaken en leiden tot vermiste of gewonde dieren. Daarnaast let je ook beter op met versieringen en giftige planten. Feestdecoratie kan de gezondheid van dieren in gevaar brengen”, geeft De Meerleer nog als aandachtspunt mee.

Een overzicht van wat te doen en wat te laten met eindejaar, en tips ter bescherming van onze dieren vind je op https://aalst.be/dierenwelzijn/diervriendelijke-feesten en https://aalst.be/dierenwelzijn/vuurwerk-verknal-de-feestvreugde-van-huis....

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is