D’Haese (N-VA) fan van bodycams voor politieagenten

Op 16 juli 2018, over deze onderwerpen: Politie

Het Laatste Nieuws

Aalst Aalsters burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) overweegt de aankoop van bodycams voor zijn politieagenten. Op de Gentse Feesten wordt voor het eerst gebruik gemaakt van bodycams, mogelijk zal de Aalsterse politie hier in de toekomst ook gebruik van maken.

Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) werkte in de Kamer van volksvertegenwoordigers mee aan een wet die sinds 25 mei 2018 het gebruik van bodycams bij politiemensen regelt. “Bodycams en dashcams zijn interessante tools om bewijzen mee te verzamelen. In de zaak van Mawda hadden dashcams bijvoorbeeld nuttig geweest”, zegt D’Haese (N-VA).

De burgemeester geeft nog enkele voorbeelden waarbij het goed zou zijn dat agenten een camera mee hebben. “Wanneer agenten die tussenbeide moeten komen bij een vechtpartij zou een bodycam misschien interessant kunnen zijn. Al moet je je ervan bewust zijn dat je alleen het laatste deel van het gevecht ziet”, zegt hij. “Voor carnaval bij ons denk ik niet dat het nodig zal zijn om onze politie te voorzien van bodycams. Maar bij confrontaties tussen voetbalsupporters of een inval van de politie in een woning kunnen bodycams zeker een hulpmiddel zijn.”

De burgemeester wil er met de vakbonden eerst nog een gesprek over hebben. Hij vindt dat het korps er moet achter staan. “We zullen zien wat het geeft op de Gentse Feesten”, zegt hij.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is