De Kaaien krijgen vorm

Op 19 april 2021, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

Er zijn al heel wat projecten langsheen de Denderkaaien die vorm krijgen. Zo gaf de gemeenteraad deze week de goedkeuring voor extra openbaar domein op Pier Kornel en de verdere ontwikkeling van de Pendelparkingsite.
 
Het project Pier Kornel op de vroegere Tupperwarefabriek ondergaat enkele aanpassingen. De fabrieksmuur en de metalen dakstructuur langs de zijde Hertshage en de sheddaken centraal op de site blijven behouden. Achter de fabrieksmuur ging oorspronkelijk een multifunctioneel gebouw opgericht worden; dit wordt echter nu aangepast naar een open ontmoetings- en speelruimte voor de bewoners van Pier Kornel. Deze delen krijgen een openbaar karakter en zullen voor iedereen toegankelijk worden.
 
Aan de achterzijde van het station werd de aanleg van het fietspad langsheen de Dender en de aanleg van een nieuw Denderplein en Denderboulevard goedgekeurd. Dit wordt een autovrije zone met veel groene elementen, die het station zal verbinden met de toekomstige fiets- en voetgangersbrug.
 
Schepen van Ruimtelijke ordening, Caroline Verdoodt: “Langsheen De Kaaien worden er al grote stappen gezet naar de vernieuwing en verfraaiing van de omgeving rond de Dender. We waken er natuurlijk over dat het aanwezige industriële erfgoed niet zomaar plaats maakt voor nieuwbouw."


"Beeldbepalende elementen blijven behouden. Op de Zuidkaai blijft de oude turbinehal, bij de vroegere graanhandel Van Gucht zal de oorspronkelijke gevel in ere hersteld worden en waar vroeger de Tupperwarefabriek stond, blijven de typische sheddaken staan. Alle projecten worden gerealiseerd met respect voor het aanwezige erfgoed, perfect volgens onze ambities binnen 'De Kaaien'.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is