Bewonersparkeren Sint-Annawijk wordt herbekeken

Op 14 november 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Het Nieuwsblad/Regionaal: Dender,

In de Sint-Annawijk start begin 2019 een participatietraject met de buurtbewoners over de verkeersleefbaarheid in de buurt. Na het beëindigen van de werken aan de Gentsesteenweg komt er een evaluatie van het bewonersparkeren.

“Kort na het invoeren van het nieuwe parkeerbeleid in de stad en in het bijzonder het bewonersparkeren in de Sint-Annawijk signaleerden buurtbewoners een aantal knelpunten. Zij hebben namelijk een bewonerskaart nodig om gebruik te maken van de aangewezen plaatsen, terwijl niet-bewoners van de wijk gratis op alle andere plaatsen in de straat parkeren, zonder bewonerskaart of parkeerschijf”, stelde Caroline De Meerleer (N-VA) vast.

Na een schriftelijke vraag aan schepen van Mobiliteit Casaer (lijstA) kreeg ze het antwoord dat na de werken op de Gentsesteenweg het parkeren geëvalueerd wordt.

Aangezien de parkeerdruk er nu nog groter is door de werken aan de Gentsesteenweg, is de eerste evaluatie pas ingepland na het beëindigen van de werken. Die zal gebeuren aan de hand van tellingen die zowel overdag als 's nachts zullen plaatsvinden. Zo wordt nagegaan of de parkeerders buurtbewoners zijn of van buiten de wijk komen.

De resultaten van deze evaluatie zullen worden meegenomen in een participatietraject met de buurt, dat begin 2019 wordt opgestart. In dit traject zullen verscheidene aspecten aan bod komen, zoals sluipverkeer, aanwezigheid van groen en fietsenstallingen.

“Op basis van de resultaten kunnen er oplossingen gezocht worden. Daarnaast werd de Sint-Annawijk in het najaar ook geselecteerd voor het proefproject Delende Buurten. Buurtbewoners werden warm gemaakt om hun auto een maand niet te gebruiken en te kiezen voor een duurzaam vervoersmiddel. Het lijkt me dan ook zinvol beide evaluaties mee te nemen in een participatief traject rond de verkeerscirculatie in de wijk”, besluit De Meerleer. (emh)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is