Betonnen vlakte wordt groene eyecatcher

Op 25 april 2019, over deze onderwerpen: Openbare werken

Het Laatste Nieuws

De kans is groot dat de inwoners van Nieuwerkerken op termijn een groener, gezelliger dorpsplein krijgen. Aan de zuidzijde van de kerk werd tien jaar geleden een stenen vlakte aangelegd, die dienst kon doen als vijver. Veel water heeft er nooit ingestaan en op zonnige dagen is het er om te bakken. Op vraag van gemeenteraadslid Pieter Cassiman (N-VA) bekijkt de stad of er geen groener plein mogelijk is.

VIJVER OP DORPSPLEIN AL SINDS SEPTEMBER LEEG, MAAR VERANDERING OP KOMST

De spiegelvijver met werkende fontein blijft behouden, maar er komt nu ook aan de zuidzijde van het plein meer groen.Gemeenteraadslid Pieter Cassiman (N-VA) heeft tijdens de gemeenteraad gepleit voor een groener plein aan de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartskerk in Nieuwerkerken. "Met succes, want schepen van Stadsvernieuwing Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) heeft nu toegezegd om nog voor de zomer met concrete voorstellen te komen", laat Cassiman weten. "De zuidzijde van het kerkplein lijkt nu een betonnen vlakte, maar daar komt dus binnenkort verandering in", zegt Cassiman tevreden. "Nieuwerkerken krijgt een groener kerkplein."

De zuidzijde van het kerkplein in Nieuwerkerken oogt al lang grijs. "Bij de grote heraanleg van de kerkomgeving tien jaar geleden werd de noordzijde verkeersvrij, met veel groen, speeltuigen voor kinderen en enkele fonteinen. Aan de zuidzijde kwam een spiegelvijver, die omwille van de naburige school erg ondiep gehouden werd. De vijver staat vaak droog. Op dit ogenblik staat er bijvoorbeeld al sinds september geen water meer in, waardoor de zuidzijde van het kerkplein op een betonnen vlakte lijkt", vertelt Cassiman.

Nieuwe bomen

Gemeenteraadslid Pieter Cassiman (N-VA) herinnerde de bevoegde schepen van Stadsontwikkeling Jean-Jacques De Gucht aan de groene ambities van het bestuursakkoord en aan zijn eigen recente uitspraken over het zoveel mogelijk aanplanten van nieuwe bomen. Cassiman vond gehoor bij schepen De Gucht. "De spiegelvijver met werkende fontein blijft behouden, maar er komt nu ook aan de zuidzijde van het plein meer groen", zegt Cassiman.

"Zo krijgt Nieuwerkerken een groener kerkplein, dat meer één geheel zal vormen. Het was een beetje een doorn in het oog, maar het wordt een echte groene blikvanger."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is