Betere bewaking voor fietsenstalling aan het station

Op 4 oktober 2017, over deze onderwerpen: Fietsbeleid, Politie, Veiligheid

Christoph D'Haese
Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) bindt de strijd aan met de fietsendieven die toeslaan in de fietsenstalling aan het station. Samen met andere steden wordt bekeken hoe de beveiliging structureel verbeterd kan worden. “Fietsers moeten hun fiets kunnen achterlaten op een locatie die écht bewaakt wordt”, zegt de burgervader.
 
De fietsenstalling aan het station biedt momenteel een vals gevoel van veiligheid. Er zijn wel camera’s, maar de beelden moeten bekeken worden in Brussel (!) en de beelden zijn van te slechte kwaliteit. “Dat moet veranderen”, zegt burgemeester Christoph kordaat. “De steden Kortrijk en Gent hebben ervaring met ditzelfde probleem. We gaan nu samen met hen bekijken hoe de beelden sneller bekeken kunnen worden en fietsendieven sneller gevat”.
 
De politie van Aalst neemt elk diefstaldossier ernstig. Bij élke officiële melding worden de beelden van de NMBS opgevraagd. Vaak wordt vastgesteld dat de beelden onvoldoende kwaliteit hebben om een fietsendief te herkennen. Christoph: “We willen de werking van de camera’s verbeteren, zodat ze een efficiënt instrument worden tegen de fietsendieven”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is