Aquatopia helemaal klaar op 17 december: "een waar speelparadijs voor kinderen"

Op 28 oktober 2022, over deze onderwerpen: Sport

Aquatopia opent volledig haar deuren tijdens een groot openingsweekend op 17 en 18 december. “Een heel weekend kan jong en oud genieten van het recreatieve gedeelte met glijbanen en zijn er tal van randanimaties en initiaties voorzien”, zegt schepen van Sport Matthias De Ridder.

Op zaterdag 17 december zal het nieuwe gedeelte van Aquatopia eindelijk openen. Het sportgedeelte is al een schot in de roos gebleken. Vanaf de kerstvakantie zal iedereen zich kunnen uitleven in het recreatieve deel. Schepen De Ridder is enthousiast. “Aquatopia pakt uit met een snelle glijbaan met lichteffecten van 94 meter, een langzamere en bochtige familieglijbaan van 86 meter, een groepsglijbaan van 4 meter breed en 35 meter aan tal van kleinere glijbanen voor de allerkleinsten”, zegt de schepen. “Een waar speelparadijs voor kinderen dus! Daarnaast zal er ook nog een instructiebad met beweegbare bodem zijn en een polyvalente ruimte op het eerste verdiep.”

“Omwille van veiligheidsrisico's die bij de aansluiting van Fase 2 op Fase 1 horen en de installatie van de nieuwe balie, moeten we het zwembad sluiten vanaf 31 oktober tot zaterdag 19 november. We zullen die sluiting aangrijpen om een aantal controles en onderhoudswerken uit te voeren, alsook noodzakelijke opleidingen voor het personeel.”

Voor de periode waarin klanten geen toegang tot het zwembad krijgen, kunnen zij hun abonnement verlengen opdat er geen zwembeurten verloren gaan. Het volledige programma voor het openingsweekend, lees je binnenkort op de kanalen van Aquatopia.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is