Aalsterse sportterreinen worden rookvrij

Op 29 april 2019, over deze onderwerpen: Welzijn & gezondheidszorg

Karolien Devos
De Stad Aalst engageert zich om de stedelijke sportterreinen rookvrij te maken. Dat vernam gemeenteraadslid Karolien Devos (N-VA) na vragen aan de bevoegde schepenen. “Roken en sporten passen niet bij elkaar”, zegt Karolien. 

Onder leiding van de bevoegde schepen van Welzijn Sarah Smeyers (N-VA) neemt de Stad Aalst al heel wat maatregelen tegen roken. Zo ondersteunt de Stad onder meer theaterstukken rond tabakspreventie, een wedstrijd rookvrije klassen, acties in het kader van Wereld Anti-Tabak Dag en rookstopcursussen.

De Stad Aalst engageert zich nu ook om alle stedelijke sportterreinen rookvrij te maken. Dat vernam gemeenteraadslid Karolien Devos (N-VA) na vragen aan de bevoegde schepenen. “Goed nieuws”, vindt Karolien. “Kinderen kopiëren het gedrag van trainers of sporters. Als kinderen hen zien roken, dan krijgen ze het idee dat roken normaal of zelfs aangenaam is.”

“Ik denk dat deze ingreep ook veel steun krijgt bij rokers”, zegt schepen van Welzijn Sarah Smeyers (N-VA). “Uit een recente rookgedragsenquête van de Stichting Tegen Kanker blijkt dat 74% van de rokers hoopt dat de eigen kinderen niet gaan roken.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is