Aalst vergeet zijn vergeten groenten nooit

Op 28 januari 2021, over deze onderwerpen: Bevolking, Burgerlijke Stand

Kent u kardoen, molsla of rammenas? Voor wie vreemd opkijkt: dit zijn vergeten groenten die binnenkort ook als straatnaam worden gebruikt voor de nieuwe straten aan de Hoezekouterdreef.
“Zelf ben ik een fervent volkstuinder in de Hoezekouter en dus was ik meteen gewonnen voor het voorstel van de erfgoedraad om een aantal vergeten groenten op deze manier in herinnering te brengen”, zegt schepen van Bevolking Caroline De Meerleer (N-VA). “Bij de toekenning van meerdere nieuwe straatnamen op één locatie is het overigens de gewoonte om voor straatnamen te kiezen rond eenzelfde thema. En deze keer werd, omwille van de locatie, geopteerd voor het thema ‘vergeten groenten.’”
Voor de toekomstige bewoners maar ook als algemeen weetje voor de Aalstenaars een korte beschrijving van deze vergeten groenten:
Kardoen is een distelachtige plant die in onze streken al verbouwd werd in de 16de eeuw. Ze is verwant aan de artisjok.
Molsla is de paardenbloem, groeiend onder een molshoop. Wanneer het zand van de molshoop op een paardenbloem terechtkomt, blijven de blaadjes verstoken van zonlicht en zien ze er wit uit. Rammenas is onder meer familie van de mierikswortel en de radijs. De knol is rijk aan voedingsvezels, vitamine C, kalium en calcium.
Deze drie straatnamen werden op de gemeenteraad principieel goedgekeurd, waarna nu het openbaar onderzoek wordt opgestart.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is