Aalst keert zich weer naar het Denderwater

Op 25 oktober 2016, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

De oevers van de Dender zullen er in de toekomst helemaal anders uitzien. De stad heeft zich heel lang afgekeerd van de rivier, maar nu keren we ons opnieuw naar het water toe. “Er staat enorm veel in de steigers rond de Dender”, zegt schepen Caroline Verdoodt. “De rivier wordt dé levensader van de stad”.

Van Schotte en de nieuwe sluis in het zuiden tot aan de Tragel en de industrieterreinen in het noorden: er is heel wat op til rond de Dender. Schepen Caroline wil alle verschillende ontwikkelingen in goede banen leiden. Een nieuw beeldkwaliteitsplan zal ervoor zorgen dat alle projecten goed op elkaar afgestemd worden.

“Het nieuwe beeldkwaliteitsplan zal een duidelijk kader bieden voor de vele publieke en private initiatieven aan de oevers van de Dender”, zegt Caroline. “Iedereen wint hierbij. De bewoners worden gerustgesteld. De projectontwikkelaars krijgen duidelijkheid over de mogelijkheden die er zijn. We waken over een goeie ontsluiting, verkeersafwikkeling, behoud van kwalitatief openbaar domein en een slimme mix van alle verschillende functies”.

Er komt nu dus eindelijk een duidelijk ruimtelijk kader. Nieuwe voorstellen zullen beoordeeld kunnen worden op basis van dit beeldkwaliteitsplan. De Stad zal zich bij de opmaak laten bijstaan door het gespecialiseerde studiebureau ORG. “Geen amateurisme, geen ad hoc beslissingen, Aalst werkt professioneel aan de toekomst”, besluit Caroline. “Medio 2017 moet het plan klaar zijn”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is