Aalst, dé zorgstad bij uitstek

Op 1 april 2022

Innoveren én excelleren in zorgeconomie. Dat is de ambitie van zorgstad Aalst.

Dit bleek deze week andermaal tijdens de voorstelling van Health Hub Aalst, waarbij de Stad Aalst samen met andere actoren startende en groeiende bedrijven wil ondersteunen die vernieuwende medische technologie op de markt brengen. In eerste instantie zal de hub worden gehuisvest op een tijdelijke locatie, nadien zal de hub worden ingebed op het bedrijfsterrein Siesegem.

Volgens burgemeester Christoph D’Haese, die de inleiding tijdens het persmoment verzorgde, zal de innovatiehub een centraal kruispunt voor de health & care community worden. “Het wordt een katalysator om Aalst Zorgstad economisch te valoriseren. Een plek die ondernemers aantrekt en zin voor initiatief ondersteunt”, aldus D’Haese.

De burgemeester noemde de lancering van de innovatiehub 'een historische afspraak', een nieuwe mijlpaal in de lange geschiedenis van Aalst als zorgstad. “We zetten nu een nieuwe stap. Onze Aalsterse ziekenhuizen behoren reeds tot de absolute wereldtop. Wij hebben topdokters en zeer bekwame (para)medici en verpleegkundigen. Wij hebben een bloeiende zorgeconomie die we nu verder zullen ondersteunen en uitbouwen. Met recht en reden kunnen we dus, in een kortstondige vlaag van onbescheidenheid, stellen dat Aalst dé zorgstad van Vlaanderen is.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is