40 Aalstenaars hebben zorg-parkeersticker

Op 3 juni 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Welzijn & gezondheidszorg, Zorg

Caroline De Meerleer
40 Aalstenaars hebben een zorg-parkeersticker waarmee ze aangeven dat zorgverleners gerust mogen parkeren voor hun oprit of garage. 110 Aalsterse zorgverleners hebben een zorg-parkeerkaart, die aangeeft dat ze mogen parkeren voor zo’n oprit of garage met een sticker. “Lage cijfers, als je weet dat de zorg-parkeersticker al 3 jaar bestaat”, zegt gemeenteraadslid Caroline De Meerleer. “We moeten dit nuttige initiatief nog beter promoten.” 

Sinds mei 2016 kunnen Aalstenaars een zorg-parkeersticker afhalen bij de Stad. Die sticker geeft aan dat alle zorgverleners met een zorg-parkeerkaart gedurende maximaal 2 uur mogen parkeren voor een garage of oprit met een sticker. Zo besparen dokters, verpleegkundigen of kinesisten enorm veel tijd, die ze anders verspillen aan het zoeken naar een goede parkeerplaats.

Na 3 jaar hebben 40 Aalstenaars een zorg-parkeersticker afgehaald en beschikken 110 Aalsterse zorgverleners over een zorg-parkeerkaart. Te weinig, vindt raadslid Caroline De Meerleer. “Na de lancering is het stil gebleven rond de zorg-parkeerkaart. De hulpverleners zijn positief over dit systeem, maar nog te weinig Aalstenaars kennen het systeem. Vooral in straten met een grote parkeerdruk kan dit een groot verschil maken, zowel voor de zorgverlener als voor de patiënt.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is