U bent hier
Hopveld in Terjoden
Deze week werd in ons geliefde “Trejen” een hopveld ingehuldigd.
Het initiatief komt van de Trejense brouwers Vincent De Kerpel, Wim Goubert, Gino De Kerpel en Luk Van Dorpe. Zo kunnen ze hun eigen hop gebruiken bij het brouwen van hun Trejense Tripel. Met hun hopveld op Terjoden willen ze opnieuw aanknopen met de traditie van de hopcultuur.
Schepen Caroline Verdoodt reageert enthousiast. “Het nieuwe hopveld is een tof project met een knipoog naar het verleden, toen de regio rond Aalst de grootste hopstreek van Vlaanderen was. Mooi om zien hoe lokale ondernemers nog meer inzetten op een lokaal productieproces bij het ontwikkelen van hun product. Eigen lokale hop voor hun eigen streekbier.”
Het initiatief komt van de Trejense brouwers Vincent De Kerpel, Wim Goubert, Gino De Kerpel en Luk Van Dorpe. Zo kunnen ze hun eigen hop gebruiken bij het brouwen van hun Trejense Tripel. Met hun hopveld op Terjoden willen ze opnieuw aanknopen met de traditie van de hopcultuur.
Schepen Caroline Verdoodt reageert enthousiast. “Het nieuwe hopveld is een tof project met een knipoog naar het verleden, toen de regio rond Aalst de grootste hopstreek van Vlaanderen was. Mooi om zien hoe lokale ondernemers nog meer inzetten op een lokaal productieproces bij het ontwikkelen van hun product. Eigen lokale hop voor hun eigen streekbier.”
Hoe waardevol vond je dit artikel?
Geef hier je persoonlijke score in