zus+ers

Op 7 oktober 2022, over deze onderwerpen: Cultuur, Erfgoed

Deze herfstvakantie kan je opnieuw ervaren hoe de zusters vroeger in ’t Gasthuys leefden. Het avondlijke belevingsparcours Zus+ers zet de prachtige gebouwen van het stedelijke museum en het toenmalige kloosterleven in de kijker.

 

Voor het museum er een thuis vond, was ’t Gasthuys het eerste ‘ziekenhuis’ van Aalst. Deze plek was één van de eerste kernen waaruit de stad Aalst zich verder ontwikkelde. Vanaf de stichting in 1236 boden de gasthuiszusters er bijna 700 jaar lang er onderdak en verzorging aan pelgrims, arme reizigers en zieke, oude, gebrekkige of arme stedelingen.

 

Karim Van Overmeire (N-VA), schepen van Museum en Erfgoed: “Een klooster is een wereld op zich. Vorig jaar merkten we dat bezoekers ministens even hard onder de indruk waren van de sfeer als van de gebouwen. Dankzij deze herneming krijgen mensen opnieuw de kans hiervan te proeven.”

Je kan in de voetsporen treden van de oorspronkelijke bewoners van ’t Gasthuys dankzij het figurentheater Tal en Thee. Zij bouwden een belevingsparcours met licht- en geluidseffecten. Van zaterdag 29 oktober tot zondag 6 november kan je elke avond het kloosterleven in ’t Gasthuys komen ontdekken. “De toegang is gratis, maar als je zeker wil zijn van een plaatsje, reserveer je best via www.tgasthuys.be”, laat schepen Van Overmeire nog weten.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is