Woonzorgcentra houden hoofd koel tijdens hittegolf

Op 10 juli 2015, over deze onderwerpen: OCMW, Welzijn & gezondheidszorg

Zonnekloppers komen de eerste dagen van juli goed aan hun trekken. Maar de hoge temperaturen houden ook risico’s in, bijvoorbeeld voor jonge kinderen of senioren. In de woonzorgcentra van het OCMW wordt er goed gezorgd voor de warmtegevoelige bewoners.

“Al onze woonzorgcentra werken volgens een speciaal hitteplan," zegt OCMW-raadslid Yasmine Deghels“Het personeel zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle bewoners voldoende drinken en lichte kleren dragen”.

In het nieuwste woonzorgcentrum, De Hopperank in Erembodegem, zijn er bovendien heel wat technische hulpmiddelen, zoals een automatische zonnewering, koelingselementen in de vloer en een hypermoderne klimaatregeling met ventilatorsysteem. “Veel beter dan een energieverspillende airco-installatie, die trouwens schadelijke gevolgen kan hebben voor senioren”, zegt Yasmine. “Een airco kan bij oudere bewoners zorgen voor hoofdpijn, een loopneus of zelfs een infectie van de luchtwegen”.

Ramen open zetten is in een woonzorgcentrum met dementerende bewoners erg gevaarlijk. “Alleen op plaatsen zonder kans op een ongeluk worden ramen geopend”, verzekert Yasmine. En zo wordt het voor iedereen toch nog een mooie zomer.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is