Winternoodplan voorziet extra bedden in ‘Wolkenkrabber’

Op 14 december 2017, over deze onderwerpen: OCMW

 

Yasmine Deghels

Het Aalsterse OCMW doet een extra inspanning om daklozen onderdak te bieden in de koudste winterdagen. De zogenaamde ‘Wolkenkrabber’, een klein appartamentsgebouw in de wijk Kerrebroek, zal gebruikt worden om dakloze gezinnen onder te brengen.

Het OCMW van Aalst activeert in de koudste dagen van het jaar een winternoodplan, om daklozen een warm onderdak te bieden. Dit jaar wordt er een extra inspanning gedaan, specifiek voor gezinnen met kinderen.

In geval van nood zullen de eerste en tweede verdieping van de zogenaamde ‘Wolkenkrabber’ in de wijk Kerrebroek ter beschikking gesteld worden van de winteropvang. Het idee komt van OCMW-raadslid Yasmine Deghels (N-VA). “Dit gebouw is eigendom van het OCMW en het wordt op dit moment niet volledig gebruikt”, zegt Yasmine. “We kunnen de ruimte gebruiken om gezinnen in nood een tijdelijk onderkomen te bieden”.

Anders dan in de normale nachtopvang zullen de gezinnen die in de Wolkenkrabber verblijven ook overdag binnen kunnen blijven. Er is ook wat meer privacy en comfort.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is