Werken aan Stationsplein hypothekeren doortocht carnavalsstoet

Op 19 november 2012

Als de stoet niet langs het Stationsplein zou trekken, betekent dat een aanzienlijk financieel verlies voor de cafés ronde het plein. 'Ik begrijp jullie ongerustheid', zei toekomstig burgemeester Christoph D'Haese (N-VA), die afgelopen weekend overleg pleegde met de horeca-uitbaters. 'We zullen deze week alvast samenzitten met De Lijn. De stoet zou immers via het busstation in de dr André Sierensstraat kunnen komen en via het station en de Albert Liènartstraat weer wegrijden.'

Ook horecacoach Dinah Buysse kwam luisteren naar de cafébazen, die ervan profiteerden nog enkele andere grieven mee te geven. 'De werken verlopen heel traag en er is nu zoveel modder dat de brandweer niet meer door kan', aldus Nicole De Coster van café Ajoin.

De cafébazen vragen dan ook of de doorgang niet verbeterd kan worden. 'We zullen bekijken of we niet een pad kunnen laten aanleggen zodat het iets comfortabeler wordt', belooft D'Haese.

Dromen van criterium

Horecacoach Buysse keek al naar de toekomst en stelde voor evenementen op het nieuwe plein te organiseren. Meteen droomden de cafébazen van het Tourcriterium. 'We kunnen het bekijken, al organiseert de stad de wielerwedstrijd niet zelf', antwoordde D'Haese.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is