Vlaamse steun voor toegankelijkheid

Op 19 december 2017, over deze onderwerpen: Toerisme

Mia De Brouwer
Om werk te maken van volledig toegankelijke logies en van kind- en familievriendelijke voorzieningen investeerde Ben Weyts via Toerisme Vlaanderen  fors in de uitbouw van kwalitatief hoogstaande infrastructuur.

In Aalst haalde het 4-sterren Best Western Premier Keizershof Hotel 50.000 EUR aan subsidies binnen voor de verbreding van onder andere deuropeningen en gangpaden en er wordt gezorgd voor een extra toegankelijke kamer met dito sanitair.

Schepen Mia De Brouwer ging ter plaatse en werd rondgeleid door manager Jan De Clercq.  “Toegankelijk reizen wordt binnen onze sector een belangrijke uitdaging naar de toekomst. We hebben samen met Toerisme Vlaanderen gewerkt aan de ontwikkeling van een toegankelijke kamer waarbij de toegang en de gangen conform de wetgeving zijn. Ook onder meer de badkamer en het meubilair worden aangepast en zullen rolstoeltoegankelijk zijn.”  De aanpassingen starten op 2 januari, op 5 februari zal deze kamer verhuurbaar zijn.

“Als we als samenleving willen dat iedereen en dus ook mensen met een beperking op vakantie moeten kunnen gaan, dan moeten we ook een stukje van de investeringen dragen, “ zegt Mia De Brouwer.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is