Utopia viert eerste verjaardag in stijl

Op 3 juli 2019, over deze onderwerpen: Bibliotheek, Utopia

Deze Week/Aalst,

Wo. 03 Jul. 2019, Pagina 4

Afgelopen vrijdag vond de viering van 1 jaar Utopia plaats. Het concept van een belevingsbibliotheek in samenwerking van de Academie voor Podiumkunsten is met meer dan een half miljoen bezoekers het eerste jaar meer dan geslaagd. Met een verjaardagsfeest wou Utopia haar klanten bedanken.

“Sinds de opening schrijft Utopia een succesverhaal”, zegt Karim Van Overmeire, schepen van Bibliotheek, fier. “De Aalstenaars waarderen onze inspanningen en komen dan ook massaal naar de bib, de academie en de activiteiten.”

Het eerste jaar waren er 6.806 nieuwe inschrijvingen en gemiddeld krijgt Utopia 45.068 bezoekers per maand over de vloer. “Sinds 21 juni 2018 kregen we in totaal al 540.816 bezoekers”, vertelt de schepen. “We maken hierbij geen onderscheid tussen leners, studenten, academie en activiteiten.

Maar zelfs vanuit Korea kwamen ze Utopia al verkennen. De medewerkers gaven maar liefst 208 rondleidingen, er waren 311 klasactiviteiten en 273 belevingsmomenten waaronder workshops, lezingen en voorstellingen. Onze aanpak en collectie vallen duidelijk in de smaak.”

Het feestprogramma was er alvast eentje om duimen en vingers van af te likken. “Alle Aalstenaars waren enthousiast tijdens dit volksfeest”, besloot schepen Van Overmeire. “Het is immers dankzij hen dat we zo’n mooi verhaal kunnen maken.” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is