Utopia helemaal klaar voor grote opening

Op 30 mei 2018, over deze onderwerpen: Bibliotheek, Utopia

Karim Van Overmeire
Aalst krijgt er een prachtig nieuw gebouw bij: Utopia, de unieke combinatie tussen gloednieuwe hoofdbibliotheek en gloednieuwe Academie voor Podiumkunsten. “Op 21 juni openen we de deuren”, zegt schepen van Bibliotheek Karim Van Overmeire. “Het is echt straf dat we dit hele ambitieuze project in amper 4 jaar hebben kunnen realiseren”.

‘Utopia’ is helemaal klaar om open te gaan, na vier jaar van planning, archeologisch onderzoek, bouw, afwerking en verhuis. Ook de buitenaanleg is nu helemaal klaar. Iedereen die Utopia passeert, kan zelf zien dat Aalst er een geweldig visitekaartje bij heeft. “Het begint nu pas door te dringen dat Utopia straks echt opengaat”, zegt Karim. “Eerst was het alleen een idee, toen was het een bouwwerf. Nu wordt het realiteit”.

Utopia is een uniek gebouw geworden. Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Tegelijk zijn er in het gebouw talrijke verwijzingen naar de geschiedenis van de site en van de stad. “Ik ben heel dankbaar dat dit gelukt is”, zegt Karim. “Ik kon rekenen op een hele ploeg van straffe mannen en straffe madammen. Alle felicitaties moeten in de eerste plaats naar hen gaan.”

Utopia opent op donderdagavond 21 juni. Vanaf 19u30 wordt verzameld op de Graanmarkt. Om 20u gaan de deuren open na een slag op de gong. Het openingsweekend, boordevol activiteiten, duurt tot en met zondag. Schepen Karim Van Overmeire heet alle Aalstenaars van harte welkom in hun Utopia.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is