Stad organiseert naast Taalbubbels nu ook Rekenbubbels

Op 4 april 2022, over deze onderwerpen: Integratie & inburgering, Onderwijs

De Stad Aalst organiseert al verschillende jaren Taalbubbels waarbij anderstalige kinderen de kans krijgen om in de zomervakantie hun kennis van het Nederlands bij te spijkeren. Schepen van Onderwijs Karim Van Overmeire  zet hier verder op in door Taalbubbels uit te breiden naar de paasvakantie en door in de zomervakantie nu ook Rekenbubbels te organiseren.

Rekenbubbels staat open voor alle leerlingen die worstelen met wiskunde. Voor Rekenbubbels zijn er 100 plaatsen voorzien. Voor Taalbubbels zijn dat er 160 in de zomer en 60 in de paasvakantie.

“Taalbubbels en Rekenbubbels gaan door in de vakantie en dus is er zeker ruimte voor leuke activiteiten”, zegt de schepen. “Toch willen en moeten we veel meer zijn dan een vorm van kinderopvang. We zetten in op kwaliteit. Kinderen moeten individueel opgevolgd worden. Het gaat uiteindelijk om een win-win-win-situatie. Winst voor het kind in kwestie. Winst voor de leerkracht. Maar het betekent ook winst voor de hele klas als alle kinderen mee kunnen.”

Zowel Taalbubbels als Rekenbubbels passen in het concept van de Zomerscholen van de Vlaamse regering. Hierdoor zal Vlaanderen de activiteiten mee financieren. Om alles tijdig georganiseerd te krijgen, wil het stadsbestuur voor Rekenbubbels dit jaar beroep doen op de vzw Broeiklas met wie al wordt samenwerkt in het kader van huistaakbegeleiding. De overeenkomst met Broeiklas werd op de gemeenteraad van dinsdag 29 maart goedgekeurd.

Gemeenteraadslid Yasmine Deghels, die zelf ook als leerkracht voor de klas staat, is alvast lovend: “De problemen met achterstand op het vlak van Nederlands en wiskunde zijn niet nieuw, maar de coronacrisis heeft er nog eens bijkomend stevig op ingehakt. De gevolgen van de leerachterstand zijn in veel klassen merkbaar. Initiatieven als deze zijn dus zeer welkom.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is