Stad Aalst blijft paardenprijskampen ondersteunen

Op 3 juni 2023, over deze onderwerpen: Evenementen

Ieder jaar vinden in augustus kermissen plaats in Hofstade en Gijzegem. Naast de drukbezochte avondmarkten en de aanwezigheid van kermisstielen, vormen ook de lokaal georganiseerde paardenprijskampen een belangrijk publiekstrekker tijdens deze kermissen. Ook tijdens de Pikkeling kunnen de dieren in een Vlaams kampioenschap bewonderd worden.

Schepen Katrien Beulens, bevoegd voor Landbouw: “Deze evenementen dragen bij tot de sociale cohesie binnen de deelgemeenten en vormen een meerwaarde voor zowel de kermis als het gemeenschapsleven. Aalst, de Denderstreek en trekpaarden zijn al heel lang met elkaar verbonden. De prijskampen zijn een traditie die we in ere moeten houden.”

De paardenprijskampen in Hofstade en Gijzegem kunnen al jarenlang rekenen op logistieke, inhoudelijke en financiële steun van de Stad. Ook dit jaar voorziet de Stad een werkingstoelage per georganiseerde paardenprijskamp, in ruil voor een vlotte organisatie op het terrein. De Pikkeling kan uiteraard ook opnieuw rekenen op financiële en logistieke steun voor de organisatie van de paardenprijskamp

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is