Stad Aalst biedt quickscans aan voor kleine ondernemingen

Op 6 februari 2023, over deze onderwerpen: Economie, Energie

De energiecrisis dwingt iedereen om het energieverbruik te verlagen, te investeren in betere infrastructuur en waar mogelijk over te stappen naar hernieuwbare energie. Dit geldt niet enkel voor huishoudens maar evenzeer voor ondernemers. Heel wat zelfstandigen zitten tegenwoordig met de handen in het haar omwille van torenhoge energiekosten. Daarom schakelt stad Aalst nu een energie-expert in die langsgaat in hun zaak om een quickscan af te nemen en hen op weg te helpen om energie te besparen.

 

Tijdens een bezoek van maximaal een halve dag voert de expert een quickscan uit van het verbruik, het gebouw en de installaties. In totaal kunnen 54 Aalsterse bakkers, slagers, kledingwinkels, restaurants, kinesisten, … een beroep doen op een expert voor zo’n scan.

Schepen Katrien Beulens (N-VA): “We beseffen dat ondernemers geen makkelijke tijden meemaken, eerst de coronacrisis en nu de energiecrisis. We willen vanuit de stad dan ook helpen waar we kunnen om hun panden te verduurzamen. De stad betaalt hierbij 80% van de kost, waardoor de scan slechts 133,10 euro kost voor de ondernemer. Die krijgt meteen concrete, bruikbare tips om het energieverbruik te verminderen. Op die manier is de quickscan snel terugverdiend.”

Waar mogelijk, kunnen ter plekke al enkele kleine energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd. Door je verwarming en ventilatie correct in te stellen, kan je bijvoorbeeld al tot 20% besparen.

Met dit aanbod wil de stad Aalsterse ondernemers helpen om hun energieverbruik te doen dalen en de energietransitie stimuleren, zodat de CO2-uitstoot in Aalst daalt. Eenmanszaken, kleine ondernemingen of vrije beroepers die nood hebben aan tips op maat van hun zaak, kunnen inschrijven via deze link: https://aalst.be/economie/laat-een-energie-expert-langskomen-voor-een-qu...

Voor grotere ondernemingen volgt dit voorjaar ook een aanbod waarbij zij begeleiding van een studiebureau kunnen aanvragen via de stad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is