Sint-Maarten-lichtwandeling in Aalst

Op 28 oktober 2022, over deze onderwerpen: Erfgoed

t Gasthuys - Stedelijk Museum pakt deze herfst uit met iets speciaals: op verschillende plaatsen in de stad zullen de mooie afbeeldingen uit het boek 'Maarten en de Magie van de Mantel' als metershoge bewegende projecties te zien zijn. 


“Die projecties zullen te zien zijn op de muren van het Stedelijk Museum, op de achterkoer van het voormalige stadhuis, in de Sint-Martinuskerk en langs de kade van de Dender”, legt schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire uit. “Het wordt een buitengewoon spektakel. Een wandeling langs het uitgestippelde parcours brengt de bezoeker in een wereld van schitterende bewegende beelden en bijzondere geluiden. De warme stem van Anton Cogen vertelt het verhaal.”

De lichtwandeling kan iedere avond tussen 4 en 13 november gemaakt worden, telkens tussen 18 uur en 22 uur. De activiteit is gratis. Een plannetje met de route kan je afhalen in het Stedelijk Museum ’t Gasthuys of in het infokantoor van Visit Aalst op de Hopmarkt.  Wie de beelden overdag wil bewonderen, kan terecht in het museum voor een expo in de tentoonstellingszalen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is