Rust teruggekeerd in Utopia

Op 31 januari 2019, over deze onderwerpen: Bibliotheek

Nieuwsblad,  - 31 Jan. 2019

In de bibliotheek en Academie voor Podiumkunsten Utopia is de rust teruggekeerd. Na drie gevallen van overlast en vandalisme begin december schakelde de bib overdag een bewakingsagent in, en studenten moesten hun paspoort tonen. “Die maatregelen zijn afgevoerd”, antwoordt schepen van Bibliotheken, Karim Van Overmeire (N-VA) op een vraag van Lander Wantens (Groen). Vanaf nu is er weer enkel 's avonds security aanwezig.

Utopia wil liever voorkomen en schreef daarom een nieuw reglement uit dat toestaat om in de volgende examenperiodes de studenten vaste blokplekken toe te wijzen. “Ze kunnen zich dan aanmelden aan de balie met hun identiteitskaart, waarna ze een placemat of een ander object krijgen dat hen naar een plaats in de bib of een zaal leidt”, zegt diensthoofd Arnoud Van Der Straeten. “Tijdens een gemiddelde dag in de examenperiode krijgen we 400 à 450 studenten over de vloer, dus een zekere orde is dan aan te raden.”

Het reglement kreeg groen licht van de gemeenteraad en zal tijdens de paasexamens al worden toegepast. Wantens vroeg tijdens de gemeenteraad ook of de wifiverbinding in de bib verbeterd kon worden. Op piekmomenten is dat een probleem. “We onderzoeken hoe we die internetverbinding kunnen optimaliseren”, antwoordde Van Overmeire.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is