Rush om Kattestraat klaar te krijgen tegen opening Utopia

Op 20 juni 2018, over deze onderwerpen: Utopia

Het Nieuwsblad/Regionaal: Dender,

Utopia, de nieuwe bibliotheek en academie van Aalst, opent morgen donderdag de deuren. Vier dagen zal er in en rond het complex aan de Graanmarkt gefeest worden. Intussen wordt met man en macht gewerkt om de werken in de Kattestraat klaar te krijgen tegen de opening.

De Aalstenaars kunnen vanaf donderdagavond kennismaken met hun nieuwe Academie voor Podiumkunsten en hun nieuwe hoofdbibliotheek. “We hebben er vier jaar aan gewerkt en nu nodigen we alle Aalstenaars uit om dit belevingscentrum te ontdekken”, zegt schepen van Bibliotheken, Karim Van Overmeire(N-VA).

Vanaf 19.30 uur wordt er verzameld op de Graanmarkt en om 20 uur gaan de deuren open. “We openen de avond met een hymne”, vertelt directeur van de Academie Peter Thomas. Zowel binnen als buiten valt er van alles te beleven: op de Graanmarkt worden twee optredens georganiseerd met om 20.30 uur Major Tom die een eerbetoon brengt aan David Bowie en om 22.30 uur Belpop Bonanza met muziek uit onze eigen popgeschiedenis.

Tegen die opening zouden de werkzaamheden aan de vlakbij gelegen Kattestraat afgewerkt moeten zijn. Het kruispunt met de De Ridder- en de Peperstraat is het laatste deel dat aangepakt moest worden. In een brief aan de bewoners deelde het stadsbestuur

mee dat de werken tegen 19 juni afgerond zouden zijn. Dinsdag was de aannemer er echter nog met man en macht aan de slag. Toch maakt schepen van Stadsvernieuwing en Openbare Werken Ann Van de Steen (LijstA) zich sterk dat de winkelstraat tijdig zal opengaan.

“Ja, de Kattestraat is klaar tegen de opening van Utopia”, zegt ze. Volgens aannemer Krinkels is de afwerking het moeilijkst. “Die gebeurt door een onderaannemer die gespecialiseerd is in het leggen van tegels”, zegt Yves Callaert. “We doen er samen met de onderaannemer alles aan om donderdag de straat vrij te geven.” (lds)

lds ■

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is