Prestigieus project restauratie Sint-Martinuskerk

Op 30 november 2014

Karim Van OvermeireVoor het einde van dit jaar verwachten we de definitieve goedkeuring van de meerjarigesubsidieovereenkomst  door de Vlaamse regering. Op de gemeenteraadscommissie werd een uitvoerige toelichting gegeven bij het masterplan door architect Karel Breda.

We zijn tevreden dat we dit restauratiedossier opnieuw vlot hebben kunnen trekken. Er zijn reeds 4 fasen achter de rug. De meerjarigepremieovereenkomst met de Vlaamse overheid slaat op fase 5 tot 10 en loopt tot 2027. Het is een uniek project in Vlaanderen. De kostprijs zal zo’n 22 miljoen euro bedragen, waarvan 18 miljoen gesubsidieerd door Vlaanderen,” aldus schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois, tevens bevoegd voor Onroerend Erfgoed, hecht heel wat belang aan publieksontsluiting. Architect Karel Breda en zijn team hebben op dat terrein hun sporen verdiend met de manier waarop onder meer de restauratie van de Basiliek van Halle en de Brusselse Zavelkerk werd aangepakt.

Het is belangrijk dat het publiek wordt betrokken bij de restauratie, zodat niet alleen de kerk maar ook de werkzaamheden van de restauratie een belangrijke toeristische attractie is,” aldus nog Karim Van Overmeire.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is