Op initiatief van Jong N-VA: studenten beheren zelf studieplekken

Op 1 april 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs

De Stad Aalst zal tijdens de volgende blokperiode opnieuw 40 coronaveilige studieplekken aanbieden in het Onthaalcomplex. Op aangeven van Jong N-VA Aalst komt er ook een proefproject buiten de blokperiode.

“We zijn blij dat de Stad Aalst studenten opnieuw de kans biedt om van 17 mei tot en met 26 juni een studieplek te reserveren”, zeggen Matteo Cillo en Simon Vyverman van Jong N-VA Aalst. “We vroegen schepen Karim Van Overmeire (N-VA) echter om de mogelijkheid om ook buiten de blokperiode studeerruimtes te voorzien.”

“We hebben als stadsbestuur de beslissing genomen om van 7 april tot en met 15 mei 10 studieplekken te voorzien op woensdagnamiddagen en zaterdagen, om zo aan deze vraag tegemoet te komen”, vult Karim Van Overmeire aan.

De studieplekken kunnen zoals in het verleden gereserveerd worden via het ticketsysteem van CC De Werf. “Wat wel nieuw is, is het zelfregulerend systeem van toezicht”, gaat schepen Van Overmeire verder. “Studenten kunnen zich hiervoor opgeven als vrijwilliger. De studenten staan in principe zelf in voor het toezicht. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze manier van samenwerken zal slagen. Medewerkers van de Stad zijn natuurlijk beschikbaar, mocht er zich een probleem stellen.”

“Hopelijk wordt ook dit proefproject een succes; wij zullen in elk geval ons steentje bijdragen”, besluit Bailey De Bruyne secretaris van Jong N-VA Aalst.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is