Nieuwe verkeerslichten voor kruispunt Vaartstraat-Zwarte Zustersstraat

Op 19 december 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Aalst De stad investeert in nieuwe verkeerslichten ter hoogte van het kruispunt Vaartstraat, Esplanadestraat, Zwarte Zustersstraat en Albert Liénartstraat in Aalst. Die verkeerslichten zijn dringend aan vervanging toe.

“De pannes en problemen met deze lichten blijven maar aanslepen”, zegt schepen Ann Van de Steen (SD&P). “De infrastructuur is dringend aan vernieuwing toe, zodat vooral de fietsers en voetgangers veilig kunnen oversteken”, zegt ze. Dit kruispunt ligt pal op de drukke as tussen het station en de binnenstad,” vult schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (SD&P) aan. “Er passeert zeker op schooldagen dus niet alleen heel wat gemotoriseerd verkeer, maar ook een groot aantal zwakke weggebruikers. Hen allen veilig over dit kruispunt krijgen is onze topprioriteit.”

De stad maakt op vraag van raadslid Iwein Quintelier (N-VA) van de gelegenheid gebruik om extra aandacht te hebben voor blinden, slechtzienden en ouderen. “De nieuwe verlichting zal hiertoe uitgerust worden met ‘rateltikkers’”, aldus Quintelier (NV-A).

De kostprijs is geraamd op 41.398,94 euro. De werken zullen uitgevoerd worden in het voorjaar 2018. (RLA)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is