Nieuwe concessionaris voor Melkhuisje gevonden

Op 1 december 2023

De ultieme zoektocht naar een nieuwe concessionaris voor het Melkhuisje heeft zijn vruchten afgeworpen. Het Melkhuisje zal een metamorfose ondergaan en een nieuwe trekpleister voor het Stadspark van Aalst worden.

Sinds 1977 beschermd en met meer dan 100 verschillende boomsoorten is het stadspark een unieke plek in Aalst en omstreken. Binnenkort voegt het Melkhuisje daar nog een nieuwe trekpleister aan toe, want het zal een grondige renovatie ondergaan en terugkeren als een gezellige plek om te vertoeven. “Het Melkhuisje heeft door de jaren heen een prominente positie verworven in ons prachtige stadspark. Daarom ben ik extra blij om aan te kondigen dat de concessie is toegewezen," aldus Matthias De Ridder.

Voor ieder wat wils
De nieuwe uitbaters, die de jury wisten te overtuigen met hun concept, zijn twee gerenommeerde ondernemers uit Aalst. Het Melkhuisje belooft een warme en gastvrije plek te worden, waar de nadruk ligt op een huiselijke sfeer, gezelligheid en ontmoeting. Binnen zorgt een knusse open haard voor een uitnodigende ambiance, terwijl buiten een aangenaam terras met vuurplaats beschikbaar is, zelfs bij minder gunstig weer. Of je nu trek hebt in heerlijke pannenkoeken, een smakelijke lunch, of een gezellige borrelplank, Het Melkhuisje zal een gevarieerd culinair aanbod bieden.

Het vernieuwde Melkhuisje zal naar verwachting zijn deuren openen met Pasen 2025. De stad onderzoekt de mogelijkheid van een zomerse pop-up naast de geplande renovatiewerken voor de zomer van 2024. Ambulante handel blijft tijdens de weekends en schoolvakanties behouden, om parkbezoekers een consistent aanbod te bieden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is