Nieuwbouw voor de stedelijke kleuterscholen ‘t Krawietelken en ‘t Zavelken

Op 16 februari 2018, over deze onderwerpen: Onderwijs

Karim Van Overmeire

Na de nieuwe vleugel van de Academie voor Beeldende Kunsten, de nieuwbouw voor de stedelijke basisschool ’t Hofje in Hofstade en de verhuis van de Academie voor Podiumkunsten naar Utopia is er nu ook goed nieuws voor de stedelijke kleuterscholen ‘t Krawietelken in Aalst en ’t Zavelken in Erembodegem.

“We kunnen voor deze twee kleuterscholen versneld de bouw van een nieuw schooltje opstarten,” zegt schepen van onderwijs Karim Van Overmeire. “Dat is goed nieuws voor de directie en de leerkrachten maar vooral voor de kindjes en hun ouders. Iedereen weet dat beide schooltjes heel dringend aan vervanging toe zijn. Met een beetje geluk kunnen de kindjes al in de lente van 2020 in hun nieuwe klasjes terecht.”

‘t Zavelken blijft op de huidige locatie aan de Ronsevaaldreef maar er komen drie klasjes in plaats van de twee vandaag. ‘t Krawietelken verhuist van de Hoveniersstraat naar een nieuwe locatie in de Slotstraat, op de plaats van het huidige kaartershuisje. Door een slimme herinrichting van de parking komt er plaats voor de school maar blijft het aantal parkeerplaatsen behouden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is