N-VA droomt van een evenementen-app

Op 20 september 2016, over deze onderwerpen: Cultuur

Aalsterse evenementen zoals Carnaval en Cirk! moeten bezoekers al het moderne comfort bieden. Met een speciale evenementen-app zou de organisatie bijvoorbeeld snel kunnen communiceren. Dat frisse idee komt van Kristof Devos, fractievoorzitter in de gemeenteraad.

Een ouderwets programmaboekje is helemaal passé. Steeds meer festivals en evenementen hebben ook een app. Zo kan de organisatie last-minute veranderingen snel communiceren, wordt interactie tussen de bezoekers en tussen de bezoekers en de organisatie mogelijk, kan je verwijzen naar een digitaal stadsplan, geef je de lokale horeca een leuk platform en ga zo maar door. “De mogelijkheden zijn bijna eindeloos”, zegt Kristof. “Dit is de toekomst”.

De grote ‘C’-evenementen van Aalst – Carnaval en Cirk! – kunnen meer uitstraling krijgen met een app. De bezoekers hebben hoge verwachtingen, die we kunnen inlossen met de introductie van een moderne app. Gebruikers van de app krijgen dan meteen antwoord op al hun vragen. Wat beeldt de groep met nummer 32 uit? Waar kan ik mijn auto kwijt? Waar zijn de beste plekjes om de stoet te bekijken? De app kan alle informatie bundelen.

Kristof Devos, voorzitter van de N-VA-fractie in de gemeenteraad, stelde het idee voor aan de bevoegde schepen. “Dit is iets waar we budget voor moeten vrijmaken”, vindt Kristof. “Via sponsoring kunnen we de investering makkelijk terugverdienen. Onze stad verdient de best mogelijke omkadering”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is