'Keet in De Gendarmerie': circulaire economie.

Op 28 mei 2021, over deze onderwerpen: Economie


De Gendarmerie, het project van schepen Sarah Smeyers, wordt dé site voor sociale activering. Ook circulair en sociaal ondernemen zal op de site een plek krijgen door het project 'De keet', dat Sarah Smeyers en Katrien Beulens aan de gemeenteraad hebben voorgesteld.
 
Fractievoorzitter Maarten Blommaert: "Dit project gaat verder dan het recycleren van (tweedehands)spullen. 'De Keet' wordt een fysieke hub in De Gendarmerie voor duurzaam, sociaal ondernemerschap en kringloopeconomie. De brede bevolking uit de regio zal er terecht kunnen. Hiervoor wordt een samenwerking gesloten met sterke partners, waaronder ook private ondernemingen. Het uiteindelijke doel moet zijn om tot een rendabel verdienmodel voor De Keet te komen, zodat het - met Vlaamse subsidies opgebouwde systeem - nadien duurzaam kan blijven bestaan."
 
Wil je meer weten over het sociaal-circulair ondernemen in regio Aalst of zit je zelf al te broeden op een circulair ondernemersidee? Schrijf je dan gratis in voor de webinar van het project De Keet op 1 juni 2021 van 13u – 14u30 via de link rechts van de pagina.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is