Jobsin Aalst

Op 3 april 2023, over deze onderwerpen: Economie

Geen spelfout in de titel hierboven; wel de naam van een samenwerking tussen de Stad Aalst en Voka Oost-Vlaanderen. 

De Stad Aalst en Voka Oost-Vlaanderen lanceren het online vacatureplatform Jobsin om jobs in eigen streek zichtbaar en bekend te maken (JobsinAalst). Ze willen zo de economische relance de werkzaamheidsgraad opkrikken en een positieve bijdrage leveren aan de personenmobiliteit en duurzaamheid.

De krapte op de arbeidsmarkt is actueler dan ooit. De vraag naar gemotiveerd personeel blijft erg groot en werken in eigen streek biedt voordelen. Daarom lanceren Voka Oost-Vlaanderen en de Stad Aalst het online platform JobsinAalst (www.jobsin.vlaanderen/aalst). Hierop bundelen de bedrijven de jobs die beschikbaar zijn in de stad. Bedrijven uit Aalst zullen eenvoudig de koppeling met hun vacaturepagina kunnen leggen zodat het platform alle openstaande vacatures bundelt. Ook kleinere ondernemingen, vaak zonder vacaturepagina, kunnen eenvoudig hun openstaande jobs op de site publiceren.

Aalsters schepen voor Economie Katrien Beulens: “Het afgelopen jaar ontving VDAB bijna 4000 vacatures voor een job in Aalst. Een serieus aantal om in te vullen, wat ook duidelijk aangeeft dat elk initiatief om lokale jobs in de schijnwerper te zetten welkom is. De Stad Aalst sloeg hiervoor o.a. de handen in elkaar met Voka voor het platform ‘Jobsin’. Naast een duidelijk overzicht van alle mogelijke jobs in Aalst geeft het Aalsterse ondernemingen ook zichtbaarheid in hun zoektocht naar talent. Win-win dus.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is