Inschrijven basisonderwijs vanaf 8 maart 2020, aandacht voor veiligeheidsmaatregelen

Op 4 maart 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs

De coronacrisis heeft een enorme impact op heel wat aspecten van onderwijs. Ook het inschrijven van leerlingen verloopt dit schooljaar anders. Gezondheid en veiligheid van personeel, leerlingen en ouders staan uiteraard voorop. Daarom is het belangrijk om in dit uitzonderlijke schooljaar extra aandacht te besteden aan de manier van inschrijven voor 2021-2022.

In coronatijden zijn kampeerrijen voor de schoolpoort immers absoluut te vermijden. Zo keurde het Vlaams Parlement onlangs ‘het Corona-decreet IV’ goed, dat voorziet dat inschrijvingen verplicht op afstand moeten gebeuren wanneer het basisonderwijs zich in fase oranje bevindt. Dit is nog steeds de fase waarin het basisonderwijs zich op dit moment bevindt.

Karim Van Overmeire (N-VA), schepen van Onderwijs licht toe: “Maandag 8 maart om 8 uur starten de inschrijvingen voor het basisonderwijs in Aalst. Ouders kunnen hun kind telefonisch of via mail inschrijven. Het is dus niet toegelaten dat ze hiervoor naar de scholen gaan en zeker niet dat men dit weekend gaat kamperen voor de schoolpoort.”

De scholen zijn allemaal voorzien op digitaal en telefonisch inschrijven en zullen een inschrijvingsregister bijhouden waarop genoteerd wordt hoe laat de mail of de telefoon is binnengekomen. De lijst wordt strikt chronologisch bijgehouden, volgens de afspraken die gemaakt zijn tussen de verschillende scholengemeenschappen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is