Immerzeel wordt opgeleukt met verfrissende straatnamen

Op 5 december 2016

Immerzeel+ wordt meer dan de zoveelste doordeweekse verkaveling en dus krijgen de nieuwe straten op Immerzeel ook originele namen. De inspiratie voor de nieuwe namen werd gevonden bij gevogelte en vergeten groenten. “Typisch Aalst”, lacht bevoegd schepen Mia De Brouwer (N-VA)

De namen van de nieuwe straten op Immerzeel komen uit de wereld van vogels en planten. En er zitten een paar “speciallekes” tussen: ‘Takkeling’  en ‘Tarrijntjes’ bijvoorbeeld - of ‘Steekvoge’l. “Een vleugje humor, verrassing en originaliteit: dat kan alleen onze charmante stad zijn”, zegt Mia.

De nieuwe straatnamen kunnen meteen een handje helpen om vergeten termen weer in herinnering te brengen. “Ik heb zelf al veel bijgeleerd”, zegt Mia. “ Een tarrijntje is een sijsje, een takkeling is een jonge vink en een steekvogel is een roofvogel”.  ‘Pastinaak’ en ‘Postelein’ vallen dan weer in de categorie van vergeten groenten. De eerste is een witte wortel met anijsachtige smaak, de tweede een pittige, lichtzure bladgroente.

De overige namen die voor het project door de gemeenteraad werden goedgekeurd zijn Mezelaar,  Merbolaan, Sleedoorn, Heemst, Kwartel, Patrijs, Sperwer, Kievit.  “Geef toe: van zo’n adres krijg je al spontaan een glimlach op het gezicht”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is