Hoe zou het zijn met de site Stadhuis-Pupillen

Op 3 april 2023, over deze onderwerpen: Erfgoed

De herbestemming van een grote en erfgoedkundig belangrijke site zoals Stadhuis-Pupillen vereist heel wat voorbereidend werk.

De voorbije maanden en jaren werd een bouwhistorische studie uitgevoerd, alsook een waardebepaling van het aanwezige groen. De opties inzake mobiliteit en parkeren werden in kaart gebracht. Al gauw bleek dat er een nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) nodig was en deze procedure werd opgestart. Er werd een archeologische bureaustudie opgemaakt en er komt nog een proefsleuvenonderzoek. De procedure om partners te vinden voor de toekomstige ontwikkeling moest inhoudelijk en juridisch op punt gesteld worden.

“Ik ben van nature eerder ongeduldig en voor mij mogen de dingen altijd wat sneller vooruit gaan”, zegt schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire. “Je moet er alleen voor opletten dat je door snel te werken geen slordig werk aflevert dat dan moet worden overgedaan, waardoor je uiteindelijk tijd en geld verliest in plaats van wint.”

Op de gemeenteraad van maart werden alvast een aantal dringende en noodzakelijke herstellingswerken unaniem goedgekeurd. Op de gemeenteraden van april en mei komen dan de volgende stappen in de herontwikkeling. Daarover leest u meer in de volgende nieuwsbrief.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is