Gezocht en gevonden: uitbaters van Utopia-café

Op 15 mei 2018, over deze onderwerpen: Utopia

Het Nieuwsblad

AALST - Utopia opent op 21 juni haar deuren. Het nieuwe ontmoeting- en belevingscentrum heeft nu ook een horeca-uitbater voor de exploitatie van het Utopiacafé. De nieuwe uitbaters zijn Bart Guns en Dinah Buysse. Het college van burgemeester en schepenen keurde vandaag het verslag van de onafhankelijke jury goed. De overeenkomst moet wel nog worden goedgekeurd op de gemeenteraad eind deze maand.

“De zoektocht naar een concessionaris heeft even geduurd maar we legden de lat dan ook hoog. Het Utopiacafé moet naadloos aanleunen bij de werking van de Academie voor Podiumkunsten en van onze bibliotheek,” zegt schepen Karim Van Overmeire (N-VA). “Wij vragen aan de concessionaris om laat open te blijven. Het mag niet alleen een bar zijn waar je iets kan drinken, maar je moet er ook iets kunnen eten. Daarbij vragen we ook kwaliteit maar we willen ook niet te exclusief zijn, want een belangrijk gedeelte van het publiek bestaat uit studenten en mensen met een beperkt budget.”

Diensthoofd Arnoud Van der Straeten is blij dat er een sterk concept uit de bus is gekomen. “We willen een langdurige samenwerking met een betrouwbare partner die ook inhoudelijk aansluit bij het Utopia-concept. Dan is het soms beter om iets langer te zoeken en goed te onderhandelen. Tegelijk hadden we natuurlijk ook een deadline, de opening is voorzien voor 21 juni”, zegt Van der Straeten.

Ook kersverse uitbaters Bart Guns en Dinah Buysse klinken tevreden. “We zijn heel blij dat de jury voor ons concept heeft gekozen. We zijn enorm gedreven en enthousiast om in zo een mooi gebouw aan de slag te mogen gaan en mee aan het Utopiaverhaal te kunnen schrijven”, aldus het koppel.

Het Utopiacafé beschikt over een keuken, een toog, 50 zitplaatsen en een zuidgericht terras met een eigen ingang.

 

Gewezen horecacoach gaat Utopia-café uitbaten

Het Nieuwsblad/Regionaal: Dender,

Dinah Buysse, de voormalige horecacoach van de stad Aalst, gaat samen met Bart Guns de komende negen jaar het nieuwe Utopia-café uitbaten.

De horecazaak is gevestigd in de nieuwe Utopia-bibliotheek en Academie voor Podiumkunsten aan de Graanmarkt, die op 21 juni de deuren opent. “Het schepencollege keurde het verslag van de onafhankelijke jury goed”, zegt schepen van Bibliotheken, Karim Van Overmeire (N-VA). De overeenkomst moet wel nog worden goedgekeurd tijdens de gemeenteraad van eind deze maand.

In het Utopia-café zal je zowel kunnen eten als drinken, tegen volgens de stad democratische prijzen. “We zijn heel blij dat de jury voor ons concept heeft gekozen”, reageren Buysse en Guns. “We zijn enorm gedreven en enthousiast om in zo'n mooi gebouw aan de slag te mogen gaan en mee aan het Utopiaverhaal te kunnen schrijven.”

Buysse was tot april aan de slag als horecacoach van Aalst. De procedure voor de aanstelling van een opvolger loopt.

Het Utopia-café beschikt over een keuken, een toog, vijftig zitplaatsen en een terras. Het is elke weekdag open van 9 tot 22 uur en elke zaterdag van 10 tot 18 uur. (lds)

lds ■

 

Ex-horecacoach baat Utopiacafé uit

Het Laatste Nieuws/Denderstreek,

Dinah Buysse was tot voor kort horecacoach in Aalst, maar zal nu zelf achter de toog staan in het Utopiacafé. Het college van burgemeester en schepenen heeft haar en Bart Guns de concessie toegekend.

De overeenkomst moet wel nog worden goedgekeurd op de gemeenteraad eind deze maand. "De zoektocht naar een concessionaris heeft even geduurd, maar we legden de lat dan ook hoog. Het Utopiacafé moet naadloos aanleunen bij de werking van de Academie voor Podiumkunsten en van onze bibliotheek", zegt schepen Karim Van Overmeire (N-VA). "Wij vragen aan de concessionaris om laat open te blijven. Het mag niet alleen een bar zijn waar je iets kan drinken, maar je moet er ook iets kunnen eten. Daarbij vragen we ook kwaliteit maar we willen ook niet te exclusief zijn, want een belangrijk gedeelte van het publiek bestaat uit studenten en mensen met een beperkt budget."

Gedreven

De opening is voorzien voor 21 juni. Kersverse uitbaters Bart Guns en Dinah Buysse klinken tevreden. "We zijn heel blij dat de jury voor ons heeft gekozen. We zijn enorm gedreven en enthousiast om in zo'n mooi gebouw aan de slag te mogen gaan en mee aan het Utopiaverhaal te kunnen schrijven", zeggen ze. Het Utopiacafé beschikt over een keuken, een toog, vijftig zitplaatsen en een zuidgericht terras met een eigen ingang.

Door het vertrek van Dinah Buysse als horecacoach staat er nu een vacature open voor die functie. (RLA)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is