GAS komt eraan, instrument voor een leefbaar Aalst

Op 25 juli 2015, over deze onderwerpen: Veiligheid

De gemeentelijke administratieve sancties (GAS) kunnen nog dit jaar worden toegepast. De GAS codex moet enkel nog formeel bekrachtigd worden door de gemeenteraad van september. Ondertussen is er ook een GAS-ambtenaar aangeworven, dat is de persoon die als rechter uitspraak zal doen over de sancties. De GAS-codex spitst zich toe op wildplakken, wildplassen, wildparkeren, zwerfvuil, huisvuil dat te vroeg wordt aangeboden voor ophaling, nachtlawaai, bedelarij, overlast van dieren maar ook vandalisme en kleine diefstallen.

“De redactie van de GAS-codex had heel wat voeten in de aarde. Het resultaat mag er best zijn, Ondertussen hebben we het advies van de Procureur des Konings binnen en werd geen enkele opmerking geformuleerd”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).

En de burgemeester ziet dit als goed nieuws voor de hele stad. “Anders gesteld : het is het GAS-reglement dat de leefbaarheid van Aalst geweldig zal verbeteren de komende jaren. In de loop van de komende maanden wordt ook nog het politiereglement geactualiseerd. Opnieuw een stap vooruit voor een leefbaar Aalst”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is