Forse subsidie voor toerismedienst in Hopmarktpaviljoen

Op 15 november 2013

Om de inrichting van het nieuw toeristisch centrum te bekostigen, ontvangt Aalst liefst 263.292 euro projectsubsidie van Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) en Toerisme Vlaanderen. Het is een van de 57 geselecteerde Vlaamse toerisme-projecten die zo'n subsidie binnenhalen.

Smaakmaker

'De invulling van deze locatie aan de Hopmarkt als interactief bezoekers- en onthaalcentrum creëert kansen om Aalst, de regio Scheldeland en Vlaanderen optimaal toeristisch te valoriseren', verklaart Bourgeois in een persbericht. 'In het bezoekerscentrum krijgt de toerist een aantrekkelijke smaakmaker van het toeristisch aanbod in een 360 graden brede cinemavoorstelling. Ook kan hij gericht zoeken naar concrete informatie op een digitale manier en via het klassieke folderaanbod. Deze info wordt op een geïntegreerde manier voorgesteld.

'Het toeristisch centrum op de Hopmarkt wordt een ware belevingsruimte, waarin we visueel voorstellen wat Aalst te bieden heeft', legt schepen van Toerisme Mia De Brouwer (N-VA) uit. 'Behalve de filmvoorstelling kan er informatie worden opgevraagd op aanraakschermen. Bezoekers kunnen dankzij een wi-fi verbinding rechtstreeks op het internet surfen.' 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is