Florasite wordt woonzorgwijk, zwembad wordt gerenoveerd

Op 13 oktober 2015, over deze onderwerpen: Ruimtelijke Ordening - Wonen, Zwembad

De omgeving van de Albrechtlaan krijgt nieuw leven. De Florasite wordt omgevormd tot een nieuwe wijk, waar wonen en zorg hand in hand gaan. De weg wordt vrijgemaakt om het stedelijk zwembad te renoveren en uit te breiden. De Albrechtlaan zelf krijgt een nieuw ontwerp. Schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA) is blij: “Ook dit stadsdeel wordt grondig vernieuwd. We zetten nu eindelijk de nodige stappen om de omgeving van de Albrechtlaan structureel te verfraaien”.

Op voorstel van Caroline heeft de gemeenteraad een bestek goedgekeurd waarmee een ontwerper aangesteld kan worden voor RUP Woonzorgwijk Mijlbeek en RUP Zwembadpark. In mensentaal: het stadsbestuur maakt de weg vrij om de buurt rond de Albrechtlaan, het zwembad en de Flora opnieuw te ontwerpen.

De plannen zijn ambitieus: op de Florasite komt een woonzorgwijk, met onder meer een zorghotel en een zorgpark. Zo kan Aalst zich verder op de kaart zetten als dé Vlaamse zorgstad. De Stad Aalst zal dit unieke concept verder uitwerken in samenspraak met de buurtbewoners en ondernemers uit de zorgsector. De ontwerper zal ook nieuwe plannen uittekenen voor het stedelijk zwembad en de Albrechtlaan zelf.

Het is de bedoeling om de ruimtelijke uitvoeringsplannen klaar te hebben in 2017. Later kunnen ook de ondernemerszone Albrechtlaan en de Hoge Vesten aan bod komen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is