Expo carnavalsaffiches 2023 in 't Gasthuys

Op 16 januari 2023, over deze onderwerpen: Carnaval, Musea

Dit jaar kan je opnieuw de ingezonden ontwerpen voor de carnavalsaffiche bewonderen in ’t Gasthuys – Stedelijk Museum. Vanaf dinsdag 17 januari tot en met vrijdag 17 februari kan je er daarvoor terecht in.

Karim Van Overmeire (N-VA), schepen van Museum: “De overzichtsexpo van alle ingezonden ontwerpen is stilaan een even grote traditie als de affichewedstrijd zelf. Naar goede gewoonte kon wie dat wilde een ontwerp insturen, waarna een jury en het feestcomité een winnaar selecteerden. Wie wil bekijken of zij de juiste keuze gemaakt hebben, kan zich in ’t Gasthuys een mening komen vormen.”

Het zal de bezoeker ongetwijfeld opvallen: op alle inzendingen staat het jaartal 2022. De ontwerpen waren inderdaad oorspronkelijk bedoeld voor het carnaval van vorig jaar, maar daar stak corona dus een stokje voor. Enkel het winnende ontwerp van Dennis De Wolf, ‘Dzjing – klet – boem. Vedrom met de groeiten trom’, kreeg een aangepaste datum om voor de hand liggende redenen.

De expo is gratis te bezoeken in ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst, Oude Vismarkt 13. ’t Gasthuys is geopend van dinsdag tot vrijdag van 13 uur tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 14 uur tot 18 uur.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is