Eerbetoon aan Keizer Kamiel

Op 1 juli 2021, over deze onderwerpen: Carnaval

De gemeenteraad startte met een eerbetoon aan Kamiel Sergant, die in juni overleed. Fractieleider Maarten Blommaert nam hiervoor namens de N-VA- fractie het woord.

Namens de voltallige N-VA fractie wil ik uiteraard graag starten met het betuigen van ons medeleven aan de dochters, familie en vrienden van Kamiel Sergant.
 
Ondanks de titels die hij tijdens zijn leven mocht ontvangen, bleef Kamiel een goedlachse, eenvoudige mens. Niet uit de hoogte, met de voetjes stevig geworteld in Mijlbeekse grond, liefst omringd door zoveel mogelijk 'Oilsjteneers en Oilsjteneskes' van verschillende pluimage en komaf.
Kamiel was een man met een eigen mening, maar zeer sociaal en met een zeer aanstekelijke lach. Hij is een van die Aalsterse iconen waarnaar iedereen met ontzag luisterde en keek.
 
Er zijn volgens mij drie zaken die Kamiel ons geleerd heeft:
Ten eerste: Aalst Carnaval is een volksfeest voor alle lagen van de bevolking, jong en oud; samen lachen en spotten, maar zonder iemand te kwetsen. Ten tweede: probeer elkaar te helpen waar mogelijk en maak tijd voor mekaar. En uiteraard 'voesj doeng', los van alle tegenslagen, je blijven optrekken aan het positieve en nooit of te nimmer opgeven.
 
Als supporter van onzen Iendracht denk ik natuurlijk vooral aan Kamiel als uitbundige fan van 'Wit en Zwert' en oprichter van de damesvoetbalclub De Kamillekes. Ik geef toe, ik keek stiekem ook wel graag naar die 'schoein billekes' daar op de Zandberg.

Wanneer in het Pierre Cornelisstadion 'Iendracht Veroit' door de boxen knalde, betekende dat voor mij een middag voetbal en plezier…de uiteindelijke uitslag deed er niet echt toe, als het pintje vooraf, tijdens of na de match maar smaakte….
 
En zo kan ik nog een aantal anekdotes en herinneringen aanhalen…iedereen die momenteel aan het luisteren is, heeft wel ergens iets met onze Kamiel.
Kamiel, OIlsjt had jouw hart gestolen, mor goi etj ver atoid het ert van de Oilsjteneers gestoelen….
Bedankt voor de stempel die je nalaat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is