Een nieuw doopcharter voor Aalsterse studentendopen

Op 18 september 2023, over deze onderwerpen: Jeugd

De start van een nieuwe academiejaar betekent ook de organisatie van nieuwe studentendopen. Zo ook in Aalst, met haar 2 hogescholen en 4 studentenverenigingen die studentendopen organiseren op Aalsters grondgebied: A Gogo, Caepa Vestiga, Mercurius en Lorem Ipsum. Om deze dopen vlot te laten verlopen, wordt jaarlijks het doopcharter ondertekend door deze verenigingen.
 
In samenspraak met de hogescholen kwam er een vernieuwd charter dat moet toelaten om goed voorbereid en doordacht aan het doopfeest te beginnen. 
 
Er wordt vooral uitgegaan van een verantwoordelijke houding van de clubs. Er waren in het verleden ook nog geen klachten. Maar goede afspraken over wat kan, niet kan en wie de verantwoordelijkheid draagt,… zijn wenselijk. Daarenboven zijn er sancties mogelijk als afspraken niet worden nageleefd.
 
Schepen van Jeugd Katrien Beulens: "We willen in de eerste plaats natuurlijk dat een studentendoop vooral plezier betekent. Maar, samen met de hogescholen en de clubs zelf, willen we dat dit ook veilig gebeurt. Met het zetten van een handtekening onder dit charter, beloven de clubs om hun doopfestiviteiten te organiseren volgens de vastgelegde regels en richtlijnen." 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is