DNAalst op kindermaat

Op 13 december 2017, over deze onderwerpen: Erfgoed

DNAalst op kindermaat.
In juni 2017 opende in het stedelijk museum de tentoonstelling DNAalst.

DNAalst brengt een verhaal over de stad Aalst vroeger en nu aan de hand van acht thema’s. De bezoeker leert over het ontstaan en de geschiedenis, alsook over de eigenheid en karakteristieken van onze stad en haar deelgemeenten. Dit alles gebeurt in een frisse presentatie in het prachtig beschermde kloosterpand uit de 13e eeuw.

“We mikken niet alleen op toeristen en volwassen Aalstenaars, maar ook en vooral op de jeugd, en dan denken we zowel aan jonge gezinnen als scholen” zegt schepen van erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA). “Daarom hebben we in het museum ook een laboratorium opgesteld waarin de kinderen aan de slag kunnen.”

De kinderen worden wetenschapper voor 1 dag en onderzoeken het DNA-profiel van de stad Aalst. Diverse proeven maken een actieve beleving mogelijk. Ze experimenteren, treden in de voetsporen van Dirk Martens, bestrijden de pestbacterie met geneeskrachtige kruiden, ontcijferen geheimschrift en krijgen een Oilsjters taalbad. Als kers op de taart maken de kinderen ook hun eigen DNA zichtbaar. Zo worden ze zelf deel van het Aalsters verhaal!

 

Het educatieve parcours is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (onder begeleiding) tot 12 jaar.

Families kunnen bij aankomst in het museum gratis een wetenschapskoffer ontlenen aan de balie van het museum. Leerkrachten kunnen een uitgewerkt educatief pakket gratis verkrijgen.

Een workshop met de hele klas in het zolderlaboratorium kost 30€. Scholen kunnen reserveren via museum [at] aalst.be.

Meer info www.dnaalst.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is