De strijd om de sjerp

Op 14 oktober 2011

Burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V) is niet onder de indruk van de peiling. Haar uitdagers zijn Ann Van de Steen (SP.A) en Sarah Smeyers (N-VA). Beiden zijn tevreden met hun resultaat.

Burgemeester Ilse Uyttersprot is formeel. 'Er is maar 1 peiling die voor mij als burgemeester telt, namelijk 14 oktober 2012. Peilingen zijn vooral nuttig voor uitgevers, voor de meerverkoop van kranten. Het mandaat dat ik van de Aalstenaar in 2006 kreeg met 4.000 stemmen achter mijn naam duurt zes jaar. Ik blijf het laatste jaar even hard werken als de voorbije vijf jaar. Iedereen ziet dat Aalst ontzettend verandert. Ik krijg daar op straat veel positieve reacties over', zegt de burgemeester.

Ann Van de Steen (SP.A) is tevreden met deze peiling. 'Ik ben blij dat mensen zien dat we wel degelijk bezig zijn met deze stad.' Sarah Smeyers (N-VA) is verwonderd. 'Het doet goed dat mensen mij kennen via mijn parlementair werk, want in de stad was ik nog niet actief. Ik werk mij in en wil zeker wegen op het beleid.'

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is