Carnavalsstoet eindigt op Stationsplein

Op 19 december 2012

De stoet eindigt nu zeker op het Stationsplein. Dat heeft de gemeenteraad beslist. Door de werken aan het Stationsplein kan de stoet niet over het plein en werd een alternatief uitgewerkt.

Na protest van horeca en carnavalisten werd een deel van het Stationsplein dan toch vrijgemaakt voor de stoet, alleen pas tegen het einde van het traject.

Burgemeester Ilse Uytterspot (CD&V) kon zich hiermee niet verzoenen en wilde de stoet meteen bij de start over het Stationsplein laten passeren. Alleen passeren de carnavalswagens dan in de late namiddag ter hoogte van de Sint-Annabrug elkaar.

Na politieke discussies en argumenten pro en contra gaf toekomstig burgemeester Christoph D'Haese als voorzitter van de gemeenteraad het woord aan zonechef Denis Berghmans.

Die maakte brandhout van het voorstel van de burgemeester. 'Dit voorstel zie ik ook nu pas, er werd hier niet eerder over gesproken, ik schat dat we zo'n 25 extra mensen moeten inzetten en de ring is dan afgesloten voor alle verkeer, als er dan iets ergs gebeurt, kunnen de mensen niet weg uit de stad of er naartoe om bijvoorbeeld familie op te pikken. Het centrum wordt helemaal afgesloten en de toegang tot de ziekenhuizen wordt zelfs belemmerd.' Ook uittredend gemeenteraadslid Willy Van Mossevelde volgde de korpschef. 'Als carnavalist kan je dat emotioneel bekijken, maar we moeten hier de technische uitleg volgen en niet politiek beslissen.' Het traject is overigens maar voor één jaar, want volgend jaar is het plein wel toegankelijk. Ook binnen CD&V stemden raadsleden niet mee met hun burgemeester en onthielden zich.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is