Campagne ‘Oefen hier je Nederlands’

Op 23 januari 2018, over deze onderwerpen: Integratie & inburgering

Karim Van Overmeire
Schepen van Inburgering Karim Van Overmeire (N-VA) heeft de aftrap gegeven voor de campagne ‘Oefen hier je Nederlands’, die nieuwkomers aanmoedigt om onze taal te spreken in de Aalsterse winkels. De campagne reikt ook handelaars heel praktische tips aan.

In Aalst spreken we Nederlands. Veel nieuwkomers volgen Nederlandse les, maar spreken het te weinig in het openbaar en in het echte leven. Zo hebben ze vaak schroom om luidop Nederlands te spreken. Bovendien zijn Vlamingen snel geneigd om over te schakelen naar het Frans of Engels.

Schepen van Inburgering Karim Van Overmeire lanceerde daarom de campagne ‘Oefen hier je Nederlands’. Nieuwkomers krijgen een lijst met alle handelszaken die meedoen aan de campagne. In deze winkels kunnen ze hun Nederlands oefenen in de praktijk.

Alle handelaars die deelnemen aan de campagne engageren zich om traag en duidelijk te spreken en bijvoorbeeld geen dialect te gebruiken. De campagne geeft ook heel concrete tips om de communicatie in het Nederlands vlotter te laten verlopen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is